18 Dec, 18

Köszöntő

Kedves Olvasó, köszöntünk a Sas-hegy Védő Egyesület honlapján!

Ebben az évben ünnepeljük 28 éves fennállásunkat. Az első szabad választások idején alakultunk, és azóta is folyamatosan működünk.

A Sas-hegy Budapest egyik legnevezetesebb természeti értéke. 1990-ben külföldi beruházóknak akarták eladni a természetvédelmi terület védőövezetéül szolgáló déli lejtőt. Tudtuk, hogy a tervezett beépítés nem csak a környékbeli lakók életminőségét veszélyezteti, de a védett terület páratlan természeti értékeit is lassú halálra ítélte volna. Féltettük értékeinket, ez hozott össze minket, ezért alakítottuk meg 1990. áprilisában, a Föld Napján a Sas-hegy Védő Egyesületet.

Sikerült megakadályoznunk a beépítést, sőt azóta a terület jogi védelme is erősödött: erdővé minősítették!

Szakembereink számos pályázatot nyertek, konferenciákat szerveztünk, évente újságot adtunk ki, tagságunk több száz fát elültetett és évről-évre megtisztítja a szeméttől a hegyet. Archívum ablakunkban folyamatosan bemutatjuk korábbi tevékenységünket.

Büszkék vagyunk rá, hogy egyesületünk a kerület határain túl is ismertté vált.

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület korlátozottan látogatható. Honlapunkat viszont bármikor, télen-nyáron, hóviharban és esőben is felkeresheted. 

Üdvözlettel, Dr. Buzna Margit, Elnök

Csapat